Александър Лазаров е шампион на турнира за мъже от ITF в Санта Марина



Александър Лазаров е шампион на турнира за мъже от ITF в Санта Марина
Свързани играчи
16-10-2022 15:18 | Tennis24.bg

Александър Лазаров спечели титлата на турнира за мъже от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марина. Това е втори от трите поредни турнира за мъже в Санта Марина с награден фонд от по 15 хиляди долара и носещи точки за ранглистата на ATP.

 

Поставеният под №1 национал Лазаров победи убадително във финала с 6:1, 6:1 №2 в схемата Владислав Орлов (Украйна). Срещата продължи 66 минути. 

Алекс поведе с 5:0 в първия сет за да го спечели с 6:1. Във втората част Лазаров отново загуби само един гейм.

Това е шеста титла за Лазаров от турнири на ITF. За първото място в Санта Марина Лазаров заработи 10 точки за световната ранглиста.

 

Надградите на призьорите връчи Стефан Цветков, президент на Българската федерация по тенис.

 

Също днес Александър Донски ще играе финал в турнира на двойки. Донски и Владислав Орлов (Украйна) ще играят срещу Туна Алтуна (Турция) и Олаф Печковски (Полша).

 

В рамките на три седмици в Санта Марина се провеждат шест турнира (три за мъже и три за жени) от веригата ITF World Tennis Tour носещи точки за ранглистите на ATP и WTA с рекорден награден фонд от 120 хиляди долара.

 

По-рано през годината в България се проведоха още два турнира от веригата с награден фонд от по 15 хиляди долара. През месец юли ТК „Диана" в София прие турнир от ITF Men′s World Tennis Tour, а през месец септември ТК „Супер Спорт" във Варна беше домакин на турнир от ITF Women′s World Tennis Tour.

 

През тази година България организира и 10 турнира от веригата UTR Pro Tennis Tour с награден фонд от по 20 хиляди долара (общо 200 хиляди долара).

Така наградните фондове на турнирите за мъже и жени през годината в България е 370 хиляди долара.

 

Междувременно през годината националите на България за Купа „Дейвис“ постигнаха победи над Парагвай и Южна Африка. Така България ще играе в началото на следващата година като гост на Нова Зеландия за историческо класиране в Световна група I за Купа „Дейвис“.

При жените България успя да запази мястото си в група I на зона Европа/Африка на турнира "Били Джийн Къп".

 

Не трябва да забравяме успехите и на младите ни таланти.

Девойките на България до 18 г. триумфираха с титлата на Европейското отборно първенство във Франция. Това е първа титла в историята за нац. отбор на България за девойки до 18-годишна възраст от Европейско отборно първенство. Юношите до 18 г. завършиха на седмо място в Европа. Юноши до 14 г. станаха седми на световното отборно първенство и трети на европейското. Девойките до 16 г. са шести в Европа. Илиян Радулов при юношите до 18 г. и Йоана Константинова до 16 г. стигнаха до четвъртфиналите на Европейските лични първенства.

Иван Иванов се класира за Мастърс турнира на най-добрите осем тенисисти в Европа до 14 годишна възраст. Иванов е №1 в ранглистата при юношите до 14 г. на Тенис Европа и ще бъде поставен под №1 в схемата.

Младите българчета спечелиха и редица турнири от ITF и Тенис Европа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини