Глушкова и Топалова с рекорд в световната ранглиста, Томова започва срещу швейцарка във Франция



17-10-2022 13:01 | Tennis24.bg

Денислава Глушкова и Гергана Топалова записаха рекордни позиции в световната ранглиста на Женската тенис асоциация (WTA), която беше обявена официално тази сутрин.

 

Денислава Глушкова спечели титлата на първия турнир за жени от ITF в Санта Марина с награден фонд от 25 хиляди долара. Така европейската шампионка до 18 г. прогресира с 485 места, като вече е номер 600 в света с 58 точки.

 

Третата ракета на страната Гергана Топалова се изкачи до рекордната в кариерата си 310-а позиция със 192 точки, след като достигна до полуфиналите в Санта Марина.

 

Първата ракета на България Виктория Томова пък падна с една позиция в световната ранглиста. Томова, която през миналата седмица не участва в турнири, остава с актив от 679 точки, но вече е 94-а в класацията.

 

Междувременно Томова ще играе срещу швейцарката Зимона Валтерт в първия кръг на турнира на твърда настилка от сериите WTA 125 в Руан (Франция) с награден фонд 115 хиляди евро. Българката е поставена под номер 10 в надпреварата.

Вики не е играла досега срещу 21-годишната Валтерт, която от днес заема рекордната в кариерата си 113-а позиция в света. Срещата е утре. При успех българката ще заработи 15 точки за класацията на WTA, а във втория кръг очаква победителката от двубоя между Даяна Ястремска (Украйна) и Ана Конюх (Хърватия), "щастлива губеща" от квалификациите.  

 

В надпреварата на двойки тази вечер след 18:30 часа българско време Томова и представителката на домакините Естей Каскино ще стартират срещу Анкита Райна (Индия) и Розали ван дер Хук (Нидерландия), а при успех на четвъртфиналите ще срещнат поставените под номер 1 Натела Дзаламидзе (Грузия) и Камила Рахимова (Русия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини