Шеста поредна победа за Алекс Лазаров



19-10-2022 16:13 | Tennis24.bg

Българите Александър Лазаров, Габриел Донев и Янаки Милев стартираха с победи и се класираха за втория кръг на сингъл на турнира за мъже от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марита. Така те се присъединиха към Александър Донски, Пьотр Нестеров, Симеон Терзиев и Антъни Генов, които вчера се класираха за осминафиналите. Това е трети пореден турнира за мъже в Санта Марина с награден фонд от 15 хиляди долара и носещ точки за ранглистата на ATP. 

Поставеният под номер 1 национал Александър Лазаров победи убедително над Влад Андрей Данку (Румъния) с 6:1, 6:2 за 58 минути и записа шеста поредна победа, след като през миналата седица триумфира във втория от трите състезания от веригата на ITF в Созопол. Той ще играе за място на четвъртфиналите срещу квалификанта Яша Шайрих (Полша).
 
Габриел Донев записа успех без загубен гейм за 48 минути срещу квалификанта Габриел Матушевски (Полша).
Участващият с "уайлд кард" Милев елиминира друг поляк Мартин Павелски с 6:2, 4:6, 6:1 и във втория кръг ще срещне сънародника си и шести в схемата Александър Донски.
 
Други четирима българи отпаднаха в първия кръг. Симон Антони Иванов претърпя поражение от Валентин Ванцъ (Румъния) с 3:6, 2:6, а Адриано Дженев загуби от номер 3 Щефан Палош (Румъния) с 6:7(2), 1:6. Участващите с "уайлд кард" Динко Динев и Джордж Лазаров също не успяха на старта. Динев падна от Шимон Келан (Полша) с 3:6, 2:6, а Лазаров напусна надпреварата след 2:6, 2:6 от втория поставен Владислав Орлов (Украйна).

Съперници на българите на осминафиналите:
№1 Александър Лазаров - Яша Шайрих (Полша)
Антъни Генов - Валентин Ванцъ (Румъния)
Пьотр Нестеров - №3 Щефан Палош (Румъния)
№6 Александър Донски - Янаки Милев
Габриел Донев - №4 Макс Красниковски (Полша)
Симеон Терзиев - Адмир Календер (Хърватия)

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини