Лазаров спечели втора поредна титла в Санта Марина



23-10-2022 14:34 | Tennis24.bg

Александър Лазаров спечели титлата на турнира за мъже от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марина. Това беше трети пореден турнир за мъже в Санта Марина с награден фонд от 15 хиляди долара и носещ точки за ранглистата на ATP. 

Поставеният под номер 1 Александър Лазаров победи на финала номер 4 Макс Красновски (Полша) с 6:2, 6:4 за 78 минути. Българинът постигна десета последователна победа, след като през миналата седмица триумфира във втория турнир веригата на ITF в Санта Марина.

Лазаров нямаше проблеми в първия сет, в който поведе с 4:1 и спечели с 6:2. Във втората част българинът взе аванс от 4:0, но Красновски изравни. Лазаров спечели подаването си за 5:4 и стигна до пробив в последния гейм, за да затвори мача.

Така Лазаров спечели седма титла от веригата на Световната федерация ITF и трета за сезона. Той спечели и турнира в София през юли на ТК "Диана".

Във финала на турнира за жени с награден фонд от 25 хиляди долара Адития Карунаратне (Хонконг) победи с 6:3, 6:1 Миа Ристич (Сърбия).

В рамките на три седмици в Санта Марина се проведоха шест турнира (три за мъже и три за жени) от веригата ITF World Tennis Tour носещи точки за ранглистите на ATP и WTA с рекорден награден фонд от 120 хиляди долара.

По-рано през годината в България се проведоха още два турнира от веригата с награден фонд от по 15 хиляди долара. През месец юли ТК „Диана" в София прие турнир от ITF Men′s World Tennis Tour, а през месец септември ТК „Супер Спорт" във Варна беше домакин на турнир от ITF Women′s World Tennis Tour.

През тази година България организира и 10 турнира от веригата UTR Pro Tennis Tour с награден фонд от по 20 хиляди долара (общо 200 хиляди долара).

Така наградните фондове на турнирите за мъже и жени през годината в България са в размер на 370 хиляди долара.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини