Джокович чака отговор от Австралия в следващите седмици



Джокович чака отговор от Австралия в следващите седмици
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
26-10-2022 15:28 | Tennis24.bg

Носителят на 21 трофея от турнири от Големия шлем Новак Джокович сподели, че се надява на „положителен отговор“ от австралийските власти за предстоящия през януари Australian Open. В началото на тази година, след грандиозна драма, продължила 10-ина дни, на Джокович му беше забранено да участва в първия за сезона турнир от Големия шлем буквално в последния ден. Сърбинът е категоричен, че този път се надява да избегне такъв сценарий и да получи навреме отговор от властите.

„Когато става въпрос за Австралия, има някои положителни знаци, но неофициално. Ние общуваме чрез моите адвокати в Австралия. Всъщност, те общуват с властите, които отговарят за моя случай“, коментира Джокович пред сръбска медия.

„Надявам се да получа отговор през следващите няколко седмици – какъвто и да е този отговор, но, разбира се, надявам се на положителен – така че да имам достатъчно време да се подготвя за началото на сезона, ако това начало бъде в Австралия“. 

Директорът на турнира Крейг Тайли каза по-рано този месец, че Джокович би бил добре дошъл през януари, ако може да получи виза, но че Тенис Австралия не може да лобира от негово име.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини