Надал: Вече не се боря за първото място в света



Надал: Вече не се боря за първото място в света
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
01-11-2022 18:17 | Tennis24.bg

В момент от кариерата ми съм, в който вече не се боря да съм номер 1 в света. Това призна Рафаел Надал на пресконференция преди участието си на турнира зала в Париж, който е от категория Мастърс 1000. Испанецът почива на старта, а във втория кръг ще играе с Томи Пол. 

„Вече не се боря да бъда номер 1 в света, боря се да продължа да бъда конкурентен на всеки турнир, в който играя. В миналото бях номер 1, стигнал съм до тази цел няколко пъти в кариерата ми и бях много щастлив и горд. Но вече съм в момент от кариерата ми, в който не се боря за това. Може би съм играл на десет турнира през тази година, трудно е да бъдеш на върха при тези условия. Но аз съм доволен да бъда на тази позиция, защото това означава, че когато играя, го правя добре“, каза тенисъстът, който наскоро стана и горд баща.

„Честно казано, винаги ми е било трудно да напускам дома си. Но сега е вълнуващо да видиш колко ти липсва синът ти, въпреки че го имаме само от три седмици. Това е нов опит за мен, много важна промяна в живота ми. Но имаме шанса днес, благодарение на технологиите, да водим видео разговори. Въпреки че малкият ми липсва, това, че мога да го виждам дори и на екран, помага“, призна Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини