Типсаревич спря устрема на Григор Димитров



16-06-2011 21:03 | Николай Драгиев

Янко Типсаревич, който от следващата седмица за първи път ще пробие в топ 30, спря победната серия на Григор Димитров на турнира от категорията ATP 250 в Ийстбърн. Шампионът за Купа "Дейвис" от 2010 се наложи с 6:3, 7:6(2) за 88 минути игра и вече е на полуфинал в турнира.

По този начин Димитров не успя да достигне до първия за българин полуфинал на турнир от АТР. По-рано през сезона - на клей в Мюнхен, той също игра четвъртфинал, но тогава загуби от Флориан Майер. Любопитното е, че Типсаревич изигра два мача днес, тъй като по-рано победи и Михаил Кукушкин в два сета.

В първия сет Типсаревич бе почти перфектен. Той сервира много успешно, а освен това бе доминиращ в по-дългите разигравания. Още в първия гейм Типасаревич проби, а в края на сета, успя да спечели подаването на българина за втори път. Гришо също помогна, допускайки двойна грешка на първия сетбол - 6:3 за сърбина.

Втората част започна ужасно за Димитров, който бързо допусна пасив от 0:3. Гришо запази самообладание и благодарение на първия си пробив в мача, успя да изравни за 3:3.

Типсаревич отново поведе с 5:3 и сервираше за мача. В този момент Димитров отново показа класа и реализира три прекрасни гейма, в които загуби общо 3 точки, за 6:5. За съжаление той не задържа това ниво, когато трябваше да сервира за сета и логично се стигна до тайбрек. Там третата ракета на Сърбия бе безгрешен и спечели със 7:2 точки.

Така Гришо, който е 64-и в ранглистата, напуска надпреварата с 45 точки. Следващият турнир, на който той ще участва е третият за годината от "Големия Шлем" - Уимбълдън. В петък ще стане ясно кой ще е съперникът в основната схема на непоставения Димитров.

Малко по-късно Григор Димитров и Андреас Сепи достигнаха финал на двойки. Това е най-доброто постижение при двойките на Гришо изобщо в турнир от АТР.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини