Андреев пропусна три мачбола и отпадна в Роан



Андреев пропусна три мачбола и отпадна в Роан
Свързани играчи
Тагове
08-11-2022 17:22 | Tennis24.bg

Адриан Андреев изпусна победата в първия кръг на турнира на твърда настилка в зала от сериите "Чалънджър" във френския град Роан с награден фонд 90280 евро. 

Българинът отстъпи с 6:4, 4:6, 6:7(3) от №260 в света Артур Фис от Франция. Срещата премина през много обрати и продължи 2 часа и 24 минути. Андреев изигра силен мач, но пропусна три мачбола в третия сет.

След размяна на ранни пробиви 21-годишният софиянец поведе с 3:1 и запази преднината си до края на първия сет. Във втората част той пропусна брейкбол при 2:2, а след това загуби подаването си в десетия гейм, а с това 18-годишният Фис изравни резултата.

В решаващия трети сет Андреев поведе с 4:2 гейма и при 5:4 сервираше за победата, но пропусна мачбол и Фис стигна до 5:5. Веднага след това българинът отново проби за 6:5, но при втория си опит на собствен сервис да си осигури крайния успех той пропиля още два мачбола и се стигна до тайбрек. В него представителят на домакините триумфира със серия от пет поредни точки.

Така Андреев пропусна мач срещу друг българин Димитър Кузманов на осминафиналите.

Късно снощи Кузманов победи с 6:3, 6:4 №1 в схемата и №79 в световната ранглиста Раду Албот от Молдова. Така във втория кръг Мико ще играе срещу Артур Фис.

Александър Лазаров, който премина през квалификациите, ще играе тази вечер в първия кръг срещу №2 в схемата и №132 в света Юго Гастон от Франция.

В мач от първия кръг на двойки Кузманов и Андреев също по-късно днес трябва да се изправят срещу руснаците Алибек Качмазов и Алексей Вагутин. Александър Лазаров ще играe на двойки заедно с друг българин Радослав Шандаров. Александър Донски пък ще си партнира с Петрос Циципас.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини