Адрияно Дженев е част от отбора на ITF за Еди Хер и Ориндж Боул



19-11-2022 11:01 | Tennis24.bg

Националът на България Адрияно Дженев беше избран да бъде част от отборите на ITF. Това е поредното голямо признание за младите български таланти и работата с подрастващите на Българската федерация по тенис. Това е и изключителна възможност за младите тенисисти да пътуват до висококачествени младежки турнири, под ръководството на официален треньор на ITF. Всички разходи ще бъдат покрити от Фонда за развитие Grant Slam.

Дженев вече е на подготвителен лагер в Мексико, а през следващата седмица ще участва на турнира от най-високата категория за юноши и девойки (JA) в Мерида (Мексико). След това Адрияно ще вземе участие в турнира "Еди Хер" в САЩ. Това международно състезание е сред най-силните в света за възрастовите групи от 12 до 18 годишна възраст. През декември Дженев ще вземе участие и на неофициалното световно първенство по тенис за юноши и девойки "Ориндж Боул".

Българинът има спечелени четири титли на сингъл от турнири на ITF за юноши. През тази година той триумфира на турнира от втора категория в Нови Сад (Сърбия). Също така Адрияно има две титли на двойки от ITF за юноши. Той стана шампион на двойки и втори на сингъл на турнира от втора категория на ITF в Хасково.

Дженев беше част от разширения състав на нац. тим на България за Купа "Дейвис" при победата над Южна Африка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини