Иван Иванов беше избран в отбора на ITF до 14 г. за Еди Хер и Ориндж Боул



20-11-2022 11:50 | Tennis24.bg

Българинът Иван Иванов беше избран да бъде част от отбора на ITF до 14 г. за участие в престижните турнири "Еди Хер" и "Ориндж Боул" в САЩ. 

Това е поредното голямо признание за младите български таланти и работата с подрастващите на Българската федерация по тенис. Това е и изключителна възможност за младите тенисисти да пътуват до висококачествени младежки турнири, под ръководството на официален треньор на ITF. Всички разходи ще бъдат покрити от Фонда за развитие Grant Slam.

От 23 до 27 ноември Иванов ще участва в подготвителен лагер. От 28 ноември Иван ще стартира в турнира "Еди Хер" в САЩ. Това международно състезание е сред най-силните в света за възрастовите групи от 12 до 18 годишна възраст. От 4 декември Иванов ще участва в още един турнир, а от 13 декември започва неофициалното световно първенство по тенис за юноши и девойки "Ориндж Боул".

В момента Иванов е №3 в ранглистата при юношите до 14 г. на Тенис Европа. В края на месец октомври Иван завърши на пето място на Мастърс турнира на най-добрите тенисисти в Европа до 14 годишна възраст.

През тази година Иванов спечели титлите на два турнира от Тенис Европа в България. Той триумфира на силния турнир от първа категория до 14 г. в Бургас и на турнира от трета категория до 16 г. на тенис център Санта Марина. Българинът спечели и трето място в първото издание в историята на турнира за юноши до 14 г. на Уимбълдън. В началото на годината Иван игра финал на турнира от Супер категория в Химки (Русия).

Иванов беше част от националния отбор за юноши на България до 14 г., който спечели седмо място на световното отборно първенство и трето място на европейското отборно първенство.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини