Джокович превъртя играта, спечели 4.7 млн за седмица



20-11-2022 21:58 | Tennis24.bg

Новак Джокович спечели Финалния турнир на АТП в Торино, след като в мача за титлата се наложи над Каспер Рууд със 7:5, 6:3. Джокович печели този трофей за шести път в кариерата си, но предишната му титла от този турнир, който събира най-добрите осем тенисисти е от 2015-а година.

Той ще получи и най-големия възможен финансов бонус – над 4 милиона долара, тъй като остана непобеден по време на целия турнир. Двамата до днес имаха три срещи, всичките завършили на големия шампион, вече балансът е 4-0.

"Финал е, един пробив беше достатъчен в двата сета. Доволен съм как играх от дъното на корта, всичко сработи чудесно и съм доволен от представянето си. Имаше много нерви, но все пак успях да принудя Каспер да сбърка повече. Трябва да останеш концентриран през цялото време.

Да, седем години минаха от последната ми победа тук, но това прави усещането още по-приятно. Беше един странен сезон за мен. Очаквам с нетърпение да си почина няколко седмици, защото се старах да бъда на ниво през цялото време", заяви Джокович след края на срещата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини