От 1 до 3 месеца за валидиране на треньорските знания



23-11-2022 14:16 | Tennis24.bg

Във връзка с Наредба 1 и вписването на треньорските кадри в регистъра на ММС.
Колеж по спорт „Био Фит“ извършва процедура по валидиране на знания по специалността „треньор по вид спорт“.Процедурата по валидиране на знания предоставя най-бързия и лесен начин да съпоставите вашите знания по дадена спортна дисциплина с държавните изисквания за нейното практикуване и да получите свидетелство за професионална квалификация. Самата процедура отнема от 1 до 3 месеца. Кандидатът предоставя списък с доказателствени документи за установяване на придобитите професионални знания, умения и компетентности. Комисия извършва процедура по съпоставяне на представените от лицето доказателствени документи с резултатите от ученето (компетентностите) в държавния образователен стандарт (ДОС). След успешното й завършване кандидатът получава свидетелство за професионална квалификация IV-та степен – Треньор по вид спорт, както и сертификат. 

След успешното прикючване на процедурата по валидиране – кандидатите ѝ могат да се впишат в регистъра на треньорите към ММС като:
1. Помощник- треньори. Минималните изисквания за заемане на длъжността "помощник-треньор" са: 

1) завършено средно образование и придобита професионална квалификация "помощник-треньор" или "треньор" по вид спорт съгласно изискванията на Закона за професионалното образование и обучение;

2. Треньори, в случай че имат завършен бакалавър "Педагогика на обучението по физическо възпитание". Минималните изисквания за заемане на длъжността "треньор" са:

2) завършено висше образование с образователно-квалификационна степен "бакалавър" в професионално направление "Спорт" или "Педагогика на обучението по физическо възпитание" и придобита професионална квалификация "треньор" по вид спорт съгласно изискванията на Закона за професионалното образование и обучение;

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини