Избраха Надал за Любимец на феновете за 2022 г.



13-12-2022 16:43 | Станко Димов

Сезон 2022 приключи за Рафаел Надал с поредно признание. 36-годишният испанец беше избран за първи път за „Любимец на феновете“ в традиционните годишни анкети на АТП. 

Надал записа най-добрия си старт за сезон и спечели първите си 20 срещи през 2022 г. В тази серия се включи и 21-ата титла от Големия шлем на Australian Open, а към нея добави и 22-ра няколко месеца по-късно на „Ролан Гарос“. „Супер щастлив съм да получа наградата за „Любимец на феновете през 2022 г.“. Това ме кара да се чувствам страхотно. Не мога да благодаря на всички за подкрепата, която получих във всеки един град, в който играх през годината“, коментира Надал. 

„Тази награда означава много за мен. Очаквам с нетърпение да се видим през 2023 г. и да споделим още позитивни неща. Ще се видим скоро“. 

Освен титлите от Големия шлем в Австралия и Франция, Надал спечели още две надпревари – в Мелбърн и Акапулко. Той приключи годината с 39 победи и 8 загуби. 

Наградата за „Любимец“ на годината означава, че Надал вече е печелил всяко едно от годишните отличия на АТП, които включват и категориите „Новак на годината“, „Най-голям прогрес за годината“, „Завръщане на годината“ и „Спортменство“. Надал е отличават и с приза за хуманитарност, носещ името на Артър Аш. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини