Еврохолд България продължава с участие в нови благотворителни проекти през 2023 г.



26-12-2022 15:22 | Tennis24.bg

Еврохолд България изпраща динамична година, изпълнена с предизвикателства и трудности, но и с много възможности. През 2022 г. бяха реализирани редица успешни сделки, структурата на Еврохолд бе оптимизирана, а фокусът се позиционира върху направленията енергетика, застраховане и управление на активи. Еврохолд понастоящем е най-голямата публична компания в България и една от водещите енергийни и застрахователни групи в Централна, и Източна Европа.

Корпоративната социална отговорност на Еврохолд винаги е била и ще продължи да бъде насочена основно към развитие и образование на деца и най-вече на деца в неравностойно положение.

През 2023 г. холдингът ще продължи ползотворното си сътрудничество с фондациите „Благотворител” и „Светът на Мария”, с които си партнира по няколко проекта, а именно стипендиантска програма „Постигам по-висок успех“ и национален конкурс „Млад благотворител” с фондация „Благотворител” и учебна кухня майка „Надежда” и дневен център „Светове“ с фондация „Светът на Мария”.

През следващата година ще бъде подкрепена още една организация – „Надежда  и домове за децата – клон България“. Тя провежда активна политика по превенция на изоставяне и недопускане настаняване на деца в специализирани институции в България, както и подкрепа на биологични семейства при реинтеграция на децата от институциите.

„Надежда и домове за децата – клон България“ функционира повече от 11 г. на територията на България, като помага на семейства  да отглеждат децата си у дома, а не в институции. За този период от време е осигурена семейна среда на над 2 500 бебета от 25 домове за медико-социални грижи за деца в цялата страна. Организацията  има управляващ офис в София и регионални координатори в 13 области и 128 общини в страната.

С програма „Активна семейна грижа”, „Надежда и домове за децата – клон България“  планира да се подпомогнат  44 семейства в 8 области (Бургас, Варна, Велико Търново, Хасково, Сливен, Стара Загора, Ямбол, Кърджали), в които се отглеждат 67 деца и младежи с различни нужди, някои от които и с увреждания. Нуждите на семействата са различни според техния статус. Тези семействата се борят с бедност,  липсата на работа и достъп до жизненоважни услуги. Подпомагайки тази програма ние ще дадем шанс на децата за по-добри условия на живот и образование.

Общата сума, която ще бъде дарена за гореописаните проекти през 2023 г., възлиза на стойност на над 42 000 лв.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини