Ще има много изненади на Уимбълдън, сигурен е Мъри



19-06-2011 13:03 | Станко Димов

Световният номер 4 Анди Мъри „по традиция” попадна в една част на схемата с Рафаел Надал, като на Уимбълдън двамата могат да се срещнат на фаза полуфинал. Това е 13-ти път от последните 14 турнира от Шлема, в които Рафа и Мъри делят една част на схемата. За разлика от предишните години британецът не мисли за евентуален сблъсък с действащия шампион, а само как да преодолее следващия си съперник. Мъри е категоричен, че точно това е формулата на успеха в турнирите от Шлема.


 „Не мисля за нищо друго освен първия ми мач. В предишните години, когато бях по-млад, се случваше да мисля за полуфинала с Надал или за съперника ми на ¼-финал. Това просто няма смисъл. Грешка е, защото може изобщо да не стигнеш до подобен двубой”, сподели Мъри.


Британецът сподели, че Рафаел Надал и Роджър Федерер далеч не са сигурни за финала и припомни резултатите на двамата миналата година.


„Има тежки мачове и съперници във всеки един кръг, просто си спомнете какво се случи миналата година. Рафа изигра няколко дълги 5-сетови двубои, в които беше близо да поражението. Роджър пък бе на косъм от отпадане още в първи кръг, когато неговият съперник Файа сервираше за мача”, аргументира се Мъри.


Шотландецът е двукратен полуфиналист от „Ол Ингланд Клъб”, като при триумф ще стане първият британец след Фред Пери (1936), който вдига трофея над главата си.
„Подготовката за Уимбълдън настина е малко по-разлика от останалите турнири от Шлема. Винаги съм получавал страхотна подкрепа тук, което прави разликата. При всички положения се чувствам много по-спокоен тук, отколкото на другите турнири”, сподели Мъри.


След като загуби от Новак Джокович на финала на Australian Open, Анди Мъри записа три последователни поражения, две от които от играчи извън Топ 100. „Това не бяха загуби от техническо естествено, това беше и проблемът. Просто нямах правилната психологическа нагласа за двубоите, влизах с грешна настройка. Нямах план как т да построя играта си”.
Странно или не, Мъри съживи играта си в сезона на клей, който завърши с рекордното класиране за него на полуфинал на „Ролан Гарос”. Преди това Мъри бе близо да нанесе първа загуба на Новак Джокович на полуфиналите в Рим.


„Да, бях много, много близо до победата. Сервирах за мача, определено имах своите шансове. След това дойде „Ролан Гарос”, където се представих добре, както и на Куинс Клъб”.


С триумфа на Куинс Мъри взе втора титла на трева, която дава надежда на местните фенове за триумф на Уимбълдън. „Определено мисля, че ще бъде забавен турнир, в който ще се получат доста изненади. Извън Топ 4 има няколко момчета, които играят много силно и няма да се изненадам, ако ги видя на полуфинал. Силите са много изравнени”, сподели Мъри.


24-годишният шотландец започва турнира в понеделник в мач срещу Даниел Химено-Травер, с когото има един мач във Валенсия преди 2 години. „Познавам го много добре, защото като юноши сме се засичали по турнирите. Трябва да положа сериозни усилия, защото той не е никак лесен противник. Има солиден сервис и форхенд, както повече от испанската школа”, сподели още Мъри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини