Илиян Радулов и Росица Денчева се класираха за осминафиналите в Траралгон



14-01-2023 12:58 | Tennis24.bg

Българите Илиян Радулов и Росица Денчева класираха за осминафиналите на турнира от най-високата категория за юноши и девойки на ITF в Траралгон (Австралия). Надпреварата предхожда първия за 2023 година турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия. 

Илиян Радулов, поставен под №1 при юношите, постигна втора двусетова победа. Българинът се наложи със 7:5, 7:5 над Лоренцо Карбони от Италия. На осминафиналите Радулов ще играе срещу Тианхуи Занг от Китай.

При девойките Росица Денчева спечели убедително с 6:3, 6:1 срещу Лили Тейлър от Австралия. За място на четвъртфиналите Денчева ще играе срещу друга представителка на домакините №16 в схемата Емерсон Джоунс.
Йоана Константинова загуби с 4:6, 4:6 от №14 в схемата Хаиу Киношита от Япония.

В турнира на двойки при юношите Илиян Радулов и Адрияно Дженев са на осминафинал. Шампионите от „Ориндж Боул" за юноши до 18 г. победиха без игра Килиян Бигун и Меках Бигун от САЩ. Българите ще играят за място на четвъртфиналите срещу Павле Маринков и Захари Виала от Австралия.

На двойки при девойките Йоана Константинова и Росица Денчева отстъпиха драматично с 5:7, 5:7 от Мария Чиботару от Румъния и Екатерина Иванова от Русия.

Треньор на родните таланти от страна на БФТ е Пресиян Коев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини