Топ 5 здравословни навици, които да придобием през новата година



14-01-2023 13:22 | Tennis24.bg

Новата година е време за равносметки, решения за бъдещето и промяна към по-добро. През 2023 година имаме възможност да променим всичко, което не ни е харесало през предходните 365 дни. Забързаният ритъм на живот, стресът и обездвижването са проблеми, пред които е изправен почти всеки работещ човек в днешно време. Ако прекарвате в седнало положение повече от 6 часа на ден, несъмнено имате нужда от разнообразие и физическа активност, за да поддържате тонус. Спортът във всичките му форми е полезен не само за тялото, но и за ума, емоционалния баланс и общото физическо състояние. Разбира се, има и други варианти, ако желаем да разнообразим свободното си време по здравословен за тялото път. Нека разгледаме 5 от най-популярните опции:
          
1. Разходка сред природата е най-универсалният и естествен начин за отпускане на ума. Когато сме извън градската среда, оставяме зад себе си негативните емоции, асоциирани с ежедневните задачи. Макар метеорологичните условия през зимата да не позволяват изкачването на планински върхове, варианти за разходка винаги има – еко пътека, парк или например природна забележителност. Ако нямате близки и познати, които предпочитат този вид хоби, може се присъедините към организиран поход с фитнес ентусиастите от лайфстайл клубовете Pulse, за които те информират регулярно в страницата си. Най-бързите решения за разходка за столичани пък са: Южен Парк, Борисова Градина, Витоша и парк-музей Врана.
 
2. СПА зоната е класика, когато става дума за релакс. Здравословните ползи са много както от сауната, така и от парната баня, каменните легла, джакузито и другите съоръжения. Разбира се, най-големият плюс е възможността да отпуснем съзнанието си и да забравим за грижите, с които се сблъскваме регулярно. Това удоволствие е достъпно целогодишно, ако имаме СПА център близо до нашия дом или месторабота, като в обектите от веригата Pulse този вид услуга е част от клубното членство и не се доплаща.

3. Фитнес. Януари по традиция е месецът, в който хиляди души се отправят към спортните зали с обещанието именно това да е годината, в която да постигнат топ форма. Ентусиазмът на голяма част от тези посетители е изключително голям, но рядко се запазва след първото тримесечие на годината поради не дотам правилен подход или липса на ангажираност. За да превърнете спортната активност в навик и ежедневие през 2023 година, най-добре посещавайте залата с треньор, който ще ви мотивира, ще следи прогреса ви и ще е неизменно до вас по пътя до достигането на крайната цел. Присъствието на инструктор компенсира липсата на фитнес партньор и осигурява напредък към мечтаната форма по най-правилния за конкретния клиент начин. Ако желаете достъп до персонални тренировки всеки ден при преференциални условия, от веригата Pulse дават такава опция срещу още 99 лв/месец към месечната такса.

4. Групови занимания. Подобно на фитнеса, тренировките в група също се случват в спортните центрове, но те са много по-социални. Предишен опит не се изисква, тъй като може лесно да се адаптирате според вида упражнение, избирайки по-малка тежест или изпълнявайки по-малко повторения. Наличието на други хора в групата дава повече мотивация. В този вид занимания лесно се започват и нови познанства, които прерастват в приятелства. Струва си да отбележим, че веригата Pulse е една от малкото в София, в която не се заплаща допълнително за групови тренировки.
 
5. Масаж. Спортен, класически, екзотичен – всеки вид масаж отпуска тялото и подобрява възстановяването. Включете този тип процедура в края на своя ден и това гарантирано ще помогне да редуцирате стреса и да се отпуснете. Посещаването на масаж поне два пъти в месеца подобрява физическото и психическото състояние, намалява риска от травми и повишава спортните постижения.

Здравословното състояние на хората в съвременните общества е изправено пред редица предизвикателства. Всяко начало е трудно, но първата и най-важна стъпка е да осъзнаем нуждата да направим нещо за себе си. Резултатът ще е налице още през първия месец – не само физически, но и психически. Pulse Bulgaria е локация, покриваща най-голям процент от описаните в нашия материал активности.  Обектът предлага на посетителите си както масажно студио, така и фитнес, групови занимания и СПА. В допълнение тук има закрит плувен басейн с дължина 25 метра, кабинет по кинезитерапия, ВИП зона за персонални занимания с треньор, магазин за хранителни добавки, солариум и протеинов бар с богат асортимент. Другите локации от веригата, които разполагат със СПА зона са: Mladost, West Park и Platinum, а съвсем скоро такава ще има и в обекта Арена (4 км. бул. Цариградско шосе). Ако желаете да стартирате промяната към по-добро, може да заявите своето посещение като последвате този линк.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини