Мъри пречупи Беретини в луд мач, продължил 4:49 часа



17-01-2023 10:17 | Станко Димов

Бившият №1 в света Анди Мъри се класира за втория кръг на Откритото първенство на Австралия. Шотландецът изигра паметен двубой и се наложи с 3:2 сета над миналогодишния полуфиналист Матео Беретини, в отделните части 6:3, 6:3, 4:6, 6:7 (7), 7:6 (6). Двубоят продължи 4 часа и 49 минути и категорично бе най-зрелищният от изиграните до момента срещи от първия кръг. 

Беретини има за какво да съжалява, тъй като в петия сет при 5:4 в негова полза и сервис на Мъри стигна до мачбол, но допусна детинска грешка при един рутинен бекхенд в близост до мрежата. В крайна сметка срещата се реши с шампионски тайбрек, в който Мъри поведе с 5:0 точки, след което затвори мача с 10:6. 

„В момента съм невероятно щастлив и горд от себе си. Положих много усилия през последните няколко месеца с моя екип, за да имам тази възможност да играя на корт като този срещу съперник като Матео. Всичко се отблагодари тази вечер“, каза Мъри в интервюто на корта. 

„За първи път играх тайбрек до 10 точки, различно е. Имах преднина 6:2 точки, а победата беше много далеч. Имах късмет в края, той заигра много добре. Матео е много силен, има състезателна натура“, добави Мъри, който е 5-кратен финалист в Мелбърн. Във втория кръг шотландецът ще срещне победителя от срещата Танаси Кокинакис – Фабио Фобинни. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини