Нашите топ фаворити за 2023 - мъже



18-01-2023 16:30 | Tennis24.bg

Ето ги и нашите топ фаворити за ATP Световен Тур през новата година. Можете да разгледате различните секции на букмейкърите, за да откриете коефициентите за дългосрочните пазари и да видите какво мислят те за тези тенисисти и представянето им през 2023 година.

Новак Джокович (2022 ранк: 5)
Джокович падна на пето място поради факта, че не можа да участва в Откритото първенство по тенис на Австралия и Откритото първенство на САЩ. Той също не успя да вземе точките от победата си на Уимбълдън, но все пак завърши на пето място, което говори за това колко добър е всъщност този тенисист. В който и турнир да участва, Новак Джокович е винаги един от топ фаворитите и сме сигурни, че той ще успее да си върне мястото в класацията през 2023та.

Рафаел Надал (2022 ранк: 2)
Световният номер две от миналата година е един от най-силните фаворити и от 2004 насам не е завършвал извън топ 10. Той има тринадесет титли от Големия шлем и много други постижения през годините. Ако реши да играе през целия сезон, най-вероятно ще видим как завършва в топ три и през 2023 година.

Карлос Алкарас (2022 ранк: 1)
Карлос Алкарас стана номер едно миналата година, но обстоятелствата около това не зависеха изцяло от неговото представяне. Това е доста високо постижение за младия тенисист, но едва ли ще успее да повтори това и през 2023 година. Той все още е млад и ще може да участва в повече турнири, което ще означава повече точки. Дори и да не успее да повтори победа на турнир от Големия шлем като тази от миналата година на Откритото първенство на САЩ, той има голям шанс да бъде един от топ играчите през 2023 година.

Даниил Медведев (2022 ранк: 7)
Медведев имаше добро представяне през 2021 година, с което спечели Откритото първенство на САЩ срещу Новак Джокович. Това беше първата му титла от тази категория, но той е завършвал на второ място на още три турнира от Големия шлем в периода от 2019 до 2022. През 2023 очакваме той отново да се изкачи в ранглистата и да ни покаже защо е в топ играчите в света.

Каспер Рууд (2022 ранк: 3)
Рууд успя да завърши трети миналата година, но това не беше най-голямото му постижение. За първи път в кариерата си успя да стигне до финалите на Откритото първенство на Франция, Откритото първенство на САЩ и ATP Финалите. Може да не завърши сред топ местата в класацията през новата година, но той ще е по-успешен в турнири от сериите 250, което също ще му помогне в ранглистата.

Феликс Оже-Алиасим (2022 ранк: 6)
Феликс Оже-Алиасим успя да постигне много през 2022 година, което му донесе и шестата позиция в ранглистата. Той няма големи постижение, ставайки дума за турнири от Големия шлем, но през 2022 успя да стигне до четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия (там загуби от Медведев). През 2023 очакваме да е доста по-уверен в себе си и да успее да постигне по-добри резултати.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини