Джокович надхитри Григор Димитров в здрава битка



21-01-2023 13:19 | Tennis24.bg

Григор Димитров приключи участието си на Откритото първенство на Австралия. В среща от третия кръг, най-добрият български тенисист отстъпи с 0:3 сета пред бившия №1 в света Новак Джокович, в отделните части 6:7 (7), 3:6, 4:6. Димитров има за какво да съжалява, тъй като беше много близо до успех в първата част на срещата, в която имаше 3 сетбола. В следващите две части предимството на сърбина беше осезаемо и той се поздрави с 10-та победа от 11 мача срещу Димитров.  

Първият сет на двубоя предложи невероятна битка, която продължи цели 77 минути! Джокович първи успя да нанесе удар и проби още в откриващия гейм, след което с лекота затвърди. Последваха сравнително спокойни минути, за да се стигне при 5:3 за Ноле и сервис на Димитров. В този момент сърбинът стигна до 3 сетбола, но Григор успя да се измъкне и взе подаването си за 4:5. В ответния гейм българинът на свой ред стигна до точка за пробив, която реализира и изравни за 5:5. Сервирайки за място в тайбрек, на Джокович му се наложи да отразява два сетбола, но той се справи, пласирайки отлични начални удари. 

В дългия гейм Димитров стигна до нов сетбол при 7:6 в своя полза, но следващите 3 точки отидоха на сметката на Ноле, който се наложи с 9:7 точки и поведе в резултата. 

В паузата между сетовете Джокович поиска медицински таймаут заради болките в бедрото на левия крак. След като срещата се поднови, сърбинът стана коренно различен играч. Той започна да „лети“ по корта и дочака своя момент, за да пробие началния удар на Димитров (за 4:2 гейма), след което до края на сета не даде никакъв шанс на българина да връща пробива. 

В третия сет Джокович успя на 3 пъти да се справи с началния удар на Димитров и макар да допусна два пробива се поздрави с крайния успех.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини