Рибакина заслужи място във финалното каре



24-01-2023 08:49 | Tennis24.bg

Елена Рибакина се класира за първия си полуфинал на Откритото първенство на Австралия с победа над латвийката Елена Остапенко с 6:2, 6:4.

Шампионката от Уимбълдън преодоля бившата шампионка от Откритото първенство на Франция за час и 19 минути игра на "Род Лейвър Арена" и ще срещне Джесика Пегула (САЩ) или Виктория Азаренка (Беларус) за място във финала.

"Супер щастлива съм, че за първи път съм на полуфинал", сподели Рибакина, която е родена в Русия от години представлява Казахстан. "Беше невероятна атмосфера". 

Рибакина беше заявила, че "може да победи всеки", след като в неделя отстрани световната номер 1 Ига Швьонтек. Тя проби още в началото Остапенко и заби три аса, за да достигне до 3:1. В следващия гейм при 15-40 Рибакина се измъкна от проблемите, с които се сблъскваше и затвори първия сет за 32 минути.

Остапенко увеличи силата на ударите си на земя в началото на втория сет, като проби за 2:0. Но спокойната Рибакина отвърна на удара и спаси още четири точки за пробив в следващата част, за да изравни при 2:2. При 6:5, когато сервираше за мача,казахстанката изпусна два мачбола, преди 11-ят ѝ ас да подпечата успеха ѝ.

"Разбира се, че бях нервна, особено в последния гейм, но не толкова, колкото преди мача", каза тя. "Така че съм супер щастлива, че успях да овладея емоциите си и играх наистина добре днес".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини