Джокович: Има нещо специално в Австралия тази година



26-01-2023 09:35 | Tennis24.bg

Новак Джокович заяви, че има нещо специално в пътя му към титлата от Откритото първенство на Австралия тази година заради депортацията от страната през 2022-а и контузията, която го съпътства от надпреварата в Аделаида. 

„Винаги опитвам да давам най-доброто от себе си, особено на турнирите от Големия шлем, защото на този етап от кариерата ми това са най-важните състезания“, каза Джокович след победата си над Андрей Рубльов на четвъртфиналите в Мелбърн.

„Но може да се каже, че има нещо специално тази година, да. Може да се каже, че е така заради контузията и случилото се преди година. Исках да се представя наистина добре. Засега имам перфектен актив в Аделаида и тук. Играя все по-добре и не мога да искам по-добра ситуация, в която да бъда“, продължи сръбският тенисист.

Той добави, че победата му над Алекс де Минор по-рано в турнира не е моментът, в който се е чувствал най-уверен в Мелбърн, тъй като в миналото е имал изключителни успехи. „Трудно е да правя сравнения, защото съм щастлив да съм минал през доста успехи на Откритото първенство на Австралия. Последните два мача и начинът, по който победих силни съперници, са нещото, което искам. Това е послание към всичките ми противници, които останаха в схемата. С тази игра, разбира се, че увереността ми се увеличава, предвид обстоятелствата“, коментира още Джокович.

„Чувствам се добре на корта, все по-добре с напредването на турнира. Бил съм в подобна ситуация много пъти в живота и кариерата ми, а и не съм губил полуфинал на Откритото първенство на Австралия. Надявам се да остане така“, заяви Новак Джокович преди полуфинала срещу американеца Томи Пол.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини