Джокович защити баша си: Винаги сме били против войната



28-01-2023 08:52 | Tennis24.bg

Новак Джокович защити баща си, след като се появи видео, което го показва как позира на Откритото първенство на Австралия с няколко фенове, държащи руски знамена. Джокович заяви, че проявата на баща му е интерпретирана погрешно и че семейството му е против войната.

Бащата на Джокович Сърджан пропусна полуфиналната победа на сина си над Томи Пол, като вместо това избра да "гледа от вкъщи", след като в социалните медии се появи видео след четвъртфиналната победа на сърбина над Андрей Рубльов в сряда.
Видеото предизвика полемика и накара австралийския премиер Антъни Албанезе да повтори подкрепата си за Украйна и да критикува поддръжниците на руската инвазия.

"Баща ми минаваше оттам, направи снимка, чух, че каза "наздраве", но медиите го интерпретираха по грешен начин и ситуацията ескалира. Той беше употребен в тази ситуация от тази група хора", каза Джокович пред репортери.

"Не мога да му се сърдя или разстройвам, защото не е по негова вина. Той излезе да празнува с моите фенове. След това се почувства зле от цялата история и знаеше как това ще се отрази върху мен, целия медиен натиск и всичко, което се случи през последните часове", добави Джокович.

"Баща ми, цялото ми семейство и аз сме преминали през няколко войни през 90-те години. Ние сме против войната, никога няма да подкрепим каквото и да е насилие или каквато и да е война. Знаем колко опустошително е това за семейството, за хората във всяка държава, която преминава през война. Баща ми просто минаваше. Имаше много сръбски знамена наоколо. Така си помисли. Мислеше, че се снима с някой от Сърбия. Това е. Той продължи напред."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини