Арина Сабаленка заслужи първа титла от Големия шлем



28-01-2023 13:16 | Станко Димов

Арина Сабаленка е новата шампионка от Откритото първенство по тенис на Австралия. На финала представителката на Беларус се наложи с 2:1 сета над Елена Рибакина, в отделните части 4:6, 6:3, 6:4. Срещата на централния корт продължи два часа и половина, а след последната точка Сабаленка влиза в клуба на тенисистките с титла от турнир от Големия шлем. 

От своя страна Рибакина се размина с възможността да спечели втора Мейджър титла, след като триумфира на Уимбълдън миналата година. 

В първия сет Рибакина успя да поведе рано с пробив, който Сабаленка върна в осмия гейм за 4:4. Последва светкавичен нов пробив за тенисистката от Казахстан, която със сервис на своя страна си подпечата първия сет – 6:4. Това беше и първи загубен сет за Сабаленка от началото на годината!

От тук до края на срещата Арина подобри допълнително играта си при начален удар и не допусна да бъде пробита. За сметка на това белорускинята успя да направи по един брейк в сетовете 2 и 3, което се оказа достатъчно, за да спечели най-голямата титла в кариерата си до момента. 

От понеделник Сабаленка ще се изкачи до №2 в ранглистата, като пред нея ще бъде само Ига Швьонтек.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини