Националите се подготвят на пълни обороти за гостуването на Нова Зеландия (снимки)



01-02-2023 14:43 | Tennis24.bg

Националите на България по тенис тренират усилено преди гостуването на Нова Зеландия в плейофите за влизане в Световна група I на турнира за Купа "Дейвис". При успех България ще постигне историческо класиране за Световна група I за Купа "Дейвис". Мачовете ще се играят на твърд корт на 4 и 5 февруари.

Българите провеждат тренировъчен лагер в Крайстчърч. Именно там ще се проведе и срещата за Купа "Дейвис".

България е в състав Димитър Кузманов (№192 в световната ранглиста), Александър Лазаров (№301), Александър Донски (№614) и Пьотр Нестеров (№768). Именно четиримата класираха отбора ни за този мач. През миналата година България постигна победи над Парагвай и Южна Африка в София.

Капитан на България е Валентин Димов. Асистенти на Димов са кондиционният треньор Кирил Симеонов, масажистът Любомир Панев и лекарят на отбора проф. д-р Георги Попов.

Нова Зеландия ще разчита на сингъл на Аджийт Рай (№456 в световната ранглиста), Рубин Стейтъм (№476) и Киринпал Пану (№576). Според медиите в Нова Зеландия 35-годишният Стейтъм ще играе със сигурност и в двата мача на сингъл. В началото на месец януари Аджийт Рай пък елиминира световния №95 Таро Даниел на турнира в Оукланд от категория ATP 250.

На двойки домакините ще разчитат на изключително силни тенисисти в лицето на Майк Винъс (№16 в световната ранглиста на двойки) и Артьом Ситак (№132). Капитан на Нова Зеландия е Кели Евърндън.

Очаква се температурата по време на мачовете в събота и неделя да бъде 30 градуса.

Българската общност в Крайстчърч също се готви усилено за да подкрепи нашите национали. Ще има отделен сектор за българите на трибуните. Сънародниците ни са осигурили знамена и тъпан, за да окажат по-голяма подкрепа на родните тенисисти.

Очаква се между 30 и 50 българи да присъстват на трибуните. Освен българите в Крайстчърч за мача ще пристигнат наши сънародници от Оукланд, Уелингтън и други точки на Нова Зеландия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини