Григор Димитров на първи полуфинал за сезона



17-02-2023 16:47 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за първия си полуфинал за сезона. Най-добрият български тенисист отстрани Алекс Де Минор с 2:1 сета, в отделните части 6:3, 3:6, 7:6 (6). В тайбрека на третия сет Димитров отрази два последователни мачбола, след като изоставаше с 4:6 точки, преди да обърне развоя – 8:6 точки, приключвайки мача с изумителна точка. 

Съперникът на Димитров на полуфиналите ще бъде определен от дуела Даниил Медведев – Феликс-Оже Алиасим. За последно Димитров игра на полуфинал в края на октомври миналата година на турнира във Виена, когато беше спрян на тази фаза от Медведев. 

Алекс Де Минор пък пропусна отличен шанс да си даде подарък за 24-ия рожден ден, който празнува днес. 

Григор Димитров започна вдъхновено срещата и след ранен пробив поведе с 3:1 гейма, след което с лекота затвърди за 4:1. До края на първата част българинът не показа никакви колебания при свой сервис и логично откри резултата с 6:3 след малко повече от 30 минути игра. 

През втората част ролите на корта се промениха. Де Минор изчисти значително играта си, докато грешките от ракетата на Димитров зачестиха. Така австралиецът успя да поведе с 5:0 гейма, Димитров на свой ред върна единия от пробивите, но за повече нямаше сили – 6:3 за Де Минор и трети решаващ сет. 

Финалният сет започна с ранен пробив за Де Минор, но Димитров успя бързо да се съвземе и след брейк на 0 изравни за 3:3 гейма. Впоследствие двамата взимаха подаванията си и логично се стигна до тайбрек. В него Де Минор поведе с 3:0, Димитров изравни за 3:3 точки. Де Минор стигна до два поредни мачбола при 6:4, но Григор не само успя отново да изравни, но и да поведе със 7:6, стигайки до мачбол, който реализира със страхотно отиграване до мрежата. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини