Томова взе сет на световната №3, но отпадна в Дубай



21-02-2023 14:32 | Tennis24.bg

Виктория Томова спечели сет срещу световната №3, но отпадна във втория кръг на женския супертурнир в Дубай. Първата ракета на България отстъпи на Джесика Пегула (САЩ) и след 2:6, 7:5, 1:6 приключи успешното си турне в Близкия Изток. Миналата седмица националката ни мина квалификациите на турнира WTA500 в Доха, а тази проби до основната схема на надпревара от най-високата категория WTA100. 

В първия сет Томова на бърза ръка изостана с 0:4 и не успя да спечели подаването си нито веднъж. Но във втория нещата се промениха тотално. Вики поведе с 5:1 преди да пропусне два сетбола на сервис на противничката си. Нови четири сетбола бяха пропилени при 5:3 и едва седмият при 6:5 позволи на Томова да спечели първия си сет срещу съперничка от Топ 10 на световната ранглиста.

В третата част обаче Пегула показа класа. Американката поведе с 5:0 преди Вики да запише гейма на честта. Мачът приключи след два часа и шест минути игра.

Въпреки загубата Томова ще скочи с поне десет места в световната ранглиста и ще влезе в понеделник отново сред първите 90. Сметките показват, че тя ще бъде около №87, което ще означава рекордно високо класиране в кариерата й.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини