Анди Мъри: Не съм любимец на нацията, защото съм шотландец



21-06-2011 05:07 | Николай Драгиев

Анди Мъри призна, че далеч не се чувства обожаван в цяла Великобритания и не се счита за един от най-обичаните спортисти.

Въпреки това той се надява да даде повод за гордост на нацията като стане първият британец, който взима титла от "Големия Шлем" след 1936-а година.

Мъри започна успешно своята мисия като победи Даниел Химено-Травер с 4:6, 6:3, 6:0, 6:0.

"По време на турнира в Куинс един от членовете на клуба ми сподели, че много ме харесва, но в същото време много от неговите приятели не споделят това, тъй като съм шотландец. Нямам проблем с това, осъзнавам че много хора мислят по този начин.

"Противопоставянето Англия-Шотландия е забавно, има и добри страни. С моите приятели непрекъснато се шегуваме на тази тема," заяви Мъри.

"Имам много приятели англичани, но аз съм горд като шотландец."

Анди разкрива и подробности около личния си живот. Преди време той си бе купил Ферари, но установил, че това не е за него. "Беше приятно да карам тази кола. Но това не нещо, от което наистина се нуждая. Не се чувствах комфортно, аз съм консервативен шофьор. Освен това останалите шофьори на пътя не се отнасят с теб много добре, когато имаш такава кола," споделя Мъри.

Той допълва, че в момента си е взел Астън Мартин и се чувства добре с него.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини