Григор Димитров започва в Индиън Уелс от II кръг (жребий)



07-03-2023 08:58 | Tennis24.bg

Григор Димитров нямаше особен късмет в жребия за основната схема на първия за годината турнир от сериите Мастърс 1000 - на твърд корт в Индиън Уелс (САЩ, 8-19 март). Като поставен под №21 първата ни ракета по право почива на старта и ще започне участието си директно от II кръг.

Там 31-годишният хасковлия очаква победителя от двубоя между №60 в ранглистата Лоренцо Сонего (Италия) и №75 Джейсън Къблър (Австралия). И двамата се намират в чудесна форма и са напълно непознати като съперници за българина - Григор няма официален мач срещу никого от тях.

Ако преодолее първия си съперник, Димитров ще се изправи срещу представител на домакините. Това ще е или №14 в схемата Франсис Тиафо, или спечелилият изцяло американския сблъсък от I кръг между Маркос Хирон и участващия с "уайлд кард" Александър Ковачевич.

Възможен противник на 1/8-финалите пък е световният №3 Стефанос Циципас, който е втори поставен в турнира. Г

В отсъствието на лидера в световната ранглиста Новак Джокович, който не получи разрешение да влезе в Съединените щати, тъй като не е ваксиниран срещу коронавирус, водач на схемата е Карлос Алкарас. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини