Григор Димитров срещу австралиец в Индиън Уелс



Григор Димитров срещу австралиец в Индиън Уелс
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
09-03-2023 10:05 | Tennis24.bg

Григор Димитров научи името на първия си опонент в силния турнир от сериите Мастърс 1000 в Индиан Уелс, САЩ. Първата ни ракета ще играе със 75-ия в света австралиец Джейсън Къблър, който се наложи на старта над Лоренцо Сонего от Италия с 6-4, 7-6 (4) за около един час и 55 минути игра.

Откриващите осем гейма на мача минаха под диктовката на сервиращите, като Къблър дочака своя миг в деветия и при първите колебания на съперника, той стигна до пробив. След това австралиецът сервира категорично, за да поведе в частите. Във втората не се стигна до брейкове и логично победителят в нея трябваше да бъде определен в тайбрек. В дългия гейм Къблър натисна от 3-3 точки, взимайки четири от следващите пет, за да се класира за втория кръг.

Къблър и Димитров нямат официален мач помежду си до момента. Победителят от срещата помежду им ще се изправи срещу американец в трети кръг. 14-ият в схемата Франсис Тиафо ще играе със сънародника си Маркос Гирон.

Намиращият се в отлична форма Даниил Медведев, който е в серия от три поредни титли в рамките на три седмици, също разбра името на съперника си във втори кръг. Петият в схемата руснак ще се изправи срещу Брандън Накашима, който се наложи в изцяло американски сблъсък над ветерана Джон Иснър в два сета. Победи в първия ден на турнира постигнаха още Юго Умбер, Оскар Оте, Иля Ивашка, Педро Качин, Емил Руусувуори, Таро Даниел, Кристиан Гарин, Ибин У, Иржи Лехечка, Диего Шварцман, Джордан Томпсън, Алехандро Табило и Тун Лин У. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини