Синер свали Алкарас от трона в Маями и първото място в света



01-04-2023 10:12 | Tennis24.bg

Яник Синер и Даниил Медведев ще се срещнат в мач за титлата на турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями с награден фонд от 8,8 милиона долара.

Синер се наложи над световния номер 1 и миналогодишен победител Карлос Алкарас с 6:7 (4), 6:4, 6:2. След това поражение Алкарас ще загуби лидерската си позиция в ранглистата, като №1 от понеделник отново ще стане Новак Джокович.

Синер и Алкарас направиха страхотен мач, като първият сет може би показа най-добрия тенис от началото на годината. Италианецът спечели и невероятно разиграване от 24 удара, благодарение на минаващ удар от деми воле. Той повече и с пробив за 4:2, но 19-годишният Алкарас върна пробива и дори имаше сетбол при 6:5. В крайна сметка испанецът спечели първата част след по-хладнокръвна игра в тайбрека.

Във втория сет Яник Синер започна много по-убедително и направи пробив още в началото, а след това повтори, след като Алкарас направи рибрейк. Испанецът контузи пръст на лявата си ръка при подхлъзване и поиска пауза от около 5 минути. След това той очевидно имаше мускулен проблем на крака. Синер се възползва от по-слабата подвижност на съперрика си, за да донимира срещата до края. Мачът продължи 3 часа и беше много интензивен.

Така Синер, който бе финалист в турнира през 2021 година, ще се изправи в сблъсък за титлата срещу руснака Даниил Медведев.

За Медведев това е пети пореден финал, но и първи в Маями. Той се наложи над сънародника си Карен Хачанов със 7:6 (5), 3:6, 6:3. Той ще се бори за четвърта титла през 2023 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини