Медведев с титла №4 за годината след триумф в Маями



03-04-2023 09:33 | Tennis24.bg

Даниил Медведев продължи с великолепното си представяне в последния месец, след като триумфира на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Маями, надигравайки Яник Синер със 7-5, 6-3 за малко над един час и половина. След като спечели титлите в Ротердам, Доха и Дубай в поредни седмици и стигна до финала на Индиан Уелс, където отстъпи на Карлос Алкарас, руснакът добави още един трофей към колекцията си.
    
Началото бе по-стабилно за Медведев, който имаше ранен шанс за пробив, но италианският му опонент, който на полуфиналите обърна шампиона от миналата година Алкарас, се справи. След четири спасени точки за пробив в петия гейм на откриващия сет, Синер най-сетне се добра до брейк преднина, който обаче бе моментално заличен от руснака. Двамата влязоха в размяна на силни сервис геймове, преди Медведев да се възползва от слаб такъв на Синер в 12-ия, за да поведе в резултата.

Втората част започна по-силно за шампиона от Ю Ес Оупън 2021, който проби първия сервис гейм на Синер за сета. Италианецът се събра и върна брейка, само за да бъде пробит отново от безкомпромисния руснак. До края на частта Медведев не допусна нови колебания и така ликува с титлата. Той загуби само пет точки на първи сервис за целия мач. Любопитно е, че и двамата приключиха с еднакъв баланс при уинърите и непредизвиканите грешки – 27 на 14.

За Медведев това е 19-а титла в кариерата и пета от сериите Мастърс 1000 – последният му трофей от тази категория дойде на турнира в Канада през 2021. 21-годишният Синер остава със седем титли в колекцията си – по-рано през годината той стигна до полуфиналите на Индиан Уелс, като за втори път губи спора за трофея в Маями след 2021-а, когато загуби от поляка Хуберт Хуркач в два сета. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини