Надал се сбогува с тениса на „Ролан Гарос“ тази година?



05-04-2023 13:50 | Станко Димов

Рафаел Надал имаше фантастичен старт на 2022 г., когато успя да спечели титлите от първите два турнира от Големия шлем – Australian Open и „Ролан Гарос“, с което покачи актива си на Мейджър трофеи на 22. Не така стоят нещата за испанеца през настоящата 2023 г.

Рафа напусна Australian Open като действащ шампион още във втория кръг, претърпявайки поражение от скромния като амбиции и потенциал американец Макензи Макдоналд. Във въпросния двубой Надал получи контузия на бедрото, в резултат на която пропусна Мастърс 1000 турнирите в Индиън Уелс и Маями, а както стана ясно тази седмица – и в Монте Карло, където е 11-кратен шампион. 

На този етап няма яснота къде точно ще се завърне Рафа, но самият той нееднократно обяви, че голямата му цел е да бъде в оптимална форма за „Ролан Гарос“, където има спечелени безпрецедентни 14 титли. По всяка вероятност, Надал ще се опита да се завърне на някой от „подгряващите“ Мастърси в Мадрид или Рим, за да натрупа игрова практика преди тежките маратонски битки в Париж. Именно честите контузии и интензивния стил, макар и доста променен с годините на Надал, навеждат на мисълта, че испанецът може да се сбогува с тениса на тазгодишния „Ролан Гарос“. 

Точно това мнение изразява и журналистът от TennisWorldUSA – Лоренцо Чиоти. 

„Това със сигурност би бил романтичен епилог на неговата изключителна кариера. С 22 титли от Големия шлем, Рафа Надал е една от най-големите легенди на спорта“, пише още Чиоти.

Откритото първенство на Франция тази година започва на 28-ми май и по традиция ще продължи 15 дни. 14 от 22-те титли на Надал в Шлема са спечелени именно в Париж. Миналата година на финала във френската столица той надви Каспер Рууд с 3:0 сета. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини