Топалова срази световната №146, а България победи Хърватия



11-04-2023 16:18 | Tennis24.bg

Женският национален отбор на България поведе с 2:0 победи и Хърватия и си осигури крайната победа във втората си среща от груповата фаза на Евро-африканската зона на тенис турнира „Били Джийн Кинг къп". Мачовете се играят на червени кортове в турския курорт Анталия. 

Гергана Топалова победи с 6:4, 2:6, 6:3 №146 в световната ранглиста Тара Вюрт. Срещата продължи 2 часа и 17 минути.
Българката направи страхотен обрат от 1:4 до 6:4 в първия сет. В третата решителна част Топалова допусна пробив за 1:2, но след серия от четири поредни печеливши гейма поведе с 5:2. При 5:3 Гергана затвори мача на собствен сервис в своя полза.
 
По-рано днес Лия Каратанчева направи обрат се наложи с 4:6, 6:3, 6:3 над №211 в световната ранглиста Петра Марчинко. Каратанчева изоставаше с 1:3 в третия решителен сет, но спечели пет поредни гейма. В срещата на двойки за България ще играят Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска.
 
Вчера нашите момичета отстъпиха на Сърбия с 1:2 победи.
 
Тимовете са разделени в две групи - едната от пет, а другата от шест отбори. Три от тях ще се класират за участие догодина в квалификациите за финалите на турнира, два отпадат в Група 2. Победителите в групите печелят директна промоция, а завършилите на второ място ще играят директен мач за класиране за финалите. Петото място в групата означава бараж за оставане, а шестото директно изпадане. България е в група с отборите на Сърбия, Швеция, Хърватия, Дания и Норвегия.
В другата група са тимовете на Латвия, Унгария, Турция, Нидерландия и Египет.
 
България е в състав Гергана Топалова, Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска, Денислава Глушкова и Лия Каратанчева.
Капитан на България е Дора Рангелова. Треньор е Михаил Атанасов, кондиционен треньор е Кирил Симеонов, а физиотерапевт Милен Илиев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини