България се наложи над Дания с 2:1 победи



14-04-2023 15:16 | Tennis24.bg

Женският национален отбор на България се наложи над Дания с 2:1 победи в петата си последна среща от груповата фаза на Евро-африканската зона на тенис турнира „Били Джийн Кинг къп". Мачовете се играят на червени кортове в турския курорт Анталия. 

В решаващата среща на двойки Гергана Топалова и Лия Каратанчева победиха с 6:3, 3:6, 6:1 Ребека Март Мортенстен и Джоан Свендсен.

Преди това на сингъл Лия Каратанчева разгроми с 6:0, 6:0 Ребека Март Мортенсен. Това беше четвърта победа от четири мача за Каратанчева на сингъл на турнира. Гергана Тополова пък отстъпи с 3:6, 1:6 №130 в световната ранглиста Клара Таусон.

Така България завърши груповата фаза с три победи и две загуби. Нашите момичета се наложиха над Дания и Швеция с по 2:1 и Хърватия с 3:0 и отстъпиха на Сърбия и Дания с по 1:2 победи.

Крайното класиране на България в групата ще бъде определено от срещата между Сърбия и Швеция. При успех на Сърбия ще играем плейоф за класиране на финалите срещу втория в другата група. При победа на Швеция ще играем за петото място в турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини