Финалният Мастърс на Лашкачите 5 ще се проведе на 29 и 30 април



17-04-2023 10:51 | Tennis24.bg

Финалният Мастърс на любителската тенис верига Лашкачите 5 ще се проведе на 29 и 30 април на кортовете на ТК Ника Сарафово в Бургас. Лигата, създадена от приятели за приятели набра популярност през последните 2 години и вече в нея участват повече от 50 състезатели. За финалния Мастърс право на участие ще получат най-добрите участници. 

Лидер в класирането изненадващо е Веселин Колаксъзов, който заедно с Петър Марков-Маркоза има и най-много мачове. Колаксъзов има 66 точки в своя актив и изпреварва Пламен Пенев, който е с 49. Петър Марков е 3-и с 45 точки. Четвъртото място се поделя от Пламен Караколев и Недялко Жеков, като Жеков за съжаление, ще пропусне Мастърса, тъй като му предстои презокеанско пътешествие. На 6-о място е Дидо Червенков, който е с 42 точки. 

Мастърсът ще бъде във формат от 8 групи по 3 състезатели, като след това за осминафиналите ще се класират най-добрите двама от група. Поставени при жребия ще бъдат първите 8 човека. 

Битката се очертава да бъде изключително сериозна, като доста мераклии се точат на шампиона Христо Петров, който традиционно обира наградите на всички турнири на това ниво в Бургас и региона. 

По време на турнира са предвидени много изненади за участници и фенове, като на първо място това ще бъде традиционната за предизборна България скара на корем за всички.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини