Искат лика на Федерер върху банкнота от 100 франка



06-02-2010 04:24 | Николай Драгиев

Група във Facebook настоява образа на световния номер едно в тениса Роджър Федерер да бъде поставен върху банкнотата от 100 швейцарски франка. Само за пет дена групата, която носи името на носителя на 16 титли от Големия шлем, е привлекла 30 000 привърженици на своята ексцентрична идея.

Девизът на почитателите е “The greatest tennis player of the world should be represented on the 100 franc note” (най-великият тенисист в света би трябвало да бъде изобразен на банкнотата от 100 франка).

Швейцарският безплатен всекидневник "20 Minuten" пише, че идеята е била одобрена от бившия министър на спорта в страната на часовниците, шоколадите, банките и... Федерер Адолф Оги. „Лично бих бил много доволен, ако това се случи. Но знам, че ще бъде много трудно това решение да бъде прието”, заяви Оги.

Националната банка обаче отхвърли категорично идеята на групата от социалната мрежа, съобщава агенция swissinfo.

Находчиви почитатели на таланта на Роджър, но и на точните сметки, са изчислили, че досега в своята кариера Брюнета от Базел е заработил 587 205 банкноти с номинал 100 франка. Ако се разстелят купюрите, те биха покрили площ от 7000 квадратни метра.

Калоян Крумов, Racketi.com




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини