Григор Димитров отпадна в първия кръг на двойки в Мадрид



Григор Димитров отпадна в първия кръг на двойки в Мадрид
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
27-04-2023 16:21 | Tennis24.bg

Григор Димитров отпадна в първия кръг на двойки на турнира по тенис от сериите "Мастърс" на клей в испанската столица Мадрид с награден фонд 7,7 милиона евро. 

Димитров и Алекс де Минор (Австралия) загубиха от Натейниъл Лемънс и Джаскън Уитроу (САЩ) с 6:7(6), 6:7(5) за 105 минути.

Първият сет премина без пробиви, а българинът и австралиецът поведоха с 6:4 точки в тайбрека, но изпуснаха два поредни сетбола и допуснаха обрат.

На старта на втората част Димитров загуби подаването си, но при 4:5, когато американците сервираха за мача, Димитров и Де Минор отразиха мачбол, а Григор беше в основата на връщането на пробива с няколко силни отигравания. Последва нов тайбрек, който вървеше изключително оспорвано, но при 5:6 точки Де Минор направи двойна грешка и поднесе победата на съперника.

29-годишните американци са специалисти на двойки, като имат по две титли при дуетите в Тура на АТП, за едната от които са партньори при триумфа на родна земя в Сан Диего през миналия сезон.

Димитров стартира утре участието си на сингъл. Поставеният под номер 26 българин започва директно от втория кръг срещу французина Грегоар Барер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини