Григор Димитров е на първи финал от 5 години насам



26-05-2023 18:02 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за финала на турнира на червени кортове в Женева, който е от категория АТП 250.

Най-добрият български тенисист направи обрат срещу американеца Тейлър Фриц – 3:6, 7:5, 7:6 (2). Двубоят продължи близо 3 часа, а Димитров отново осъществи обрат, след като изоставаше със сет и пробив във втория, за да се поздрави с крайния успех.

Съперникът на Димитров във финала в събота ще бъде определен по-късно днес от дуела между Александър Зверев и Николас Хари. 

„Беше много луд мач, прекарахме толкова много часове на корта. Много съм доволен от моето представяне, благодаря за подкрепата на всички, които ме окуражаваха. Чувствам се прекрасно, направих още една крачка напред в този турнир. Дойдох тук именно с тази цел и се надявам да продължавам така“, каза в интервюто на корта Димитров. 

За последно Григор Димитров игра на финал в АТП на надпреварата в Ротердам в зала през февруари 2018 г. Българинът няма спечелена титла от ноември 2017 г., когато триумфира на Финалите на АТП в Лондон.

С победата първата ракета на България си осигури 49940 евро и 150 точки за световната ранглиста, в която в момента заема 33-ото място, но си гарантира завръщане в топ 30 на 29-ото място.

Турнирът в Женева е последна проверка преди започващото в неделя Открито първенство на Франция. Димитров ще играе в първия кръг в Париж срещу тенисист от квалификациите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини