Първата сензация на Ролан Гарос е факт!



30-05-2023 20:00 | Tennis24.bg

Намиращият се на 172-о място в ранглистата бразилец Тиаго Зейбот Вилд елиминира един от претендентите за титлата на "Ролан Гарос" Даниил Медведев (Русия). Младият бразилец не се предаде в битка, продължила 4 часа и 15 минути и победи с 7:6(5) 6:7(6) 2:6 6:3 6:3. Без никакво съмнение това е най-голямата победа в кариерата на Тиаго Зейбот, който освен всичко дойде и от квалификациите.

Още в началото на срещата се видя, че макар и без опит, Сейбот Вилд се сбори здраво. И макар да изоставаше с пробив, успя да го върне и да изпрати първия сет в тайбрек. Там той дръпна с 6:3 и при три сет-бола успя да поведе. Втория сет също стигна до тайбрек, но този път представянето беше съвсем различно. Медведев атакуваше яростно, за да обърне хода на мача, но 23-годишният латиноамериканец не се предаде до тайбрека.

В третата част Медведев спечели с 6:2, но резултатът не бива да подвежда, защото му беше много трудно. Двамата си размениха пробиви до 2:2, след което руснакът мина буквално през „иглени уши“, за да измъкне пробив и подаване. Четвъртата част беше решена от ранния пробив на бразилеца, който дръпна с 2:0, след което по още едно взето противниково подаване в двете посоки не промени хода на сета. В решителната пета част нервите на московчанина не издържаха, след като той започна много по-активно. Общо пет пробива бяха направени в двете посоки, но Сейбот Вилд не се предаде и от първа възможност си взе мача.

Четвъртият поставен в мъжката схема Каспер Рууд се класира във втория кръг на Откритото първенство на Франция с победа с 6:4 6:3 6:2 над шведския квалификант Елиас Имер. Норвежецът ще се опита да стигне за втора поредна година на финал в Париж. През цялото време Имер не успя да се противопостави на напористия норвежец и логично отстъпи в три сета. Рууд показа класа с гръмотевични уинъри от основната линия и явно не беше в настроение да забавя темпото нито за миг.

Германецът Александър Зверев ce върна на кортовете във френската столица с победа. Той се справи с южноафриканеца Лойд Харис със 7:6(6), 7:6(0), 6:1 след 2 часа и 43 минути игра. 

Зверев ще срещне Алекс Молчан, който отстрани французина Юго Гастон с 6;1, 7:6(4), 6:4, във втория кръг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини