Григор не даде шанс на Алтмайер за втори осминафинал на Ролан Гарос



03-06-2023 23:04 | Tennis24.bg

Григор Димитров се класира за осминафиналите на турнира от Големия шлем Ролан Гарос. Той записа убедителна победа в третия кръг срещу германеца Даниел Алтмайер с 3:0 (6:4, 6:3, 6:1) и продължава без загубен сет в надпреварата.

 

С успеха родният тенисист изравни най-доброто си класиране в Париж, като за втори път достига тази фаза, след като го направи и през 2020 г.

 

В следващия кръг Григор ще има за съперник победителя от мача между Александър Зверев и Франсис Тиафо.

 

Димитров направи пробив на нула още при първото подаване на съперника си и поведе с 3:0. Последва размяна на геймове, но в седмия и българинът се пропука, а след това Алтмайер изравни. Хасковлията спечели сервиса си за 5:4, а после осъществи нов пробив и затвори сета в своя полза.

 

Сценарият се повтори и в началото на втория сет с 3:0 за Григор. До края и двамата печелеха подаванията си, като тенисистът ни спаси три точки за пробив в петия гейм за крайното 6:3.

 

Димитров взе пет поредни гейма в третата част и имаше възможност да сервира за срещата. Германецът все пак успя да се разпише, връщайки единия пробив, но след това българинът получи два мачбола на подаване на съперника и сложи край на мача още в първия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини