Джокович триумфира в Париж за рекордна титла №23 в Големия шлем



11-06-2023 19:27 | Tennis24.bg

Новак Джокович пренаписа историята на мъжкия тенис! Той спечели рекордната 23-а титла в Големия шлем, триумфирайки на Ролан Гарос за трети път в кариерата си. На финала в Париж Новак надви Каспер Рууд с 3:0 (7:6, 6:3, 7:5), изпреварвайки с това Рафаел Надал, който остава с 22 Мейджър титли.

 

С победата Джокович стана първият тенисист, който поне по три пъти печели всеки турнир от Големия шлем, като ще се върне и на върха в световната ранглиста още при обновяването й в понеделник.

 

Макар да изигра много силен турнир, Рууд пък ще трябва да почака още, за да спечели първата си титла в Шлема, като финалът е трети пореден загубен за него.

 

Напрежението при сърбина си каза думата в началните минути на мача и Рууд поведе с 3-0. В седмия гейм обаче и Джокович реализира пробив, след което изравни и резултата. Никой не успя да вземе предимство след това и се стигна до тайбрек, където Ноле даде само една точка на своя съперник и спечели сета.

 

Джокович на свой ред направи ранен пробив след подновяването на играта, печелейки три поредни гейма, а после всеки взимаше подаването си. Той пропусна две възможности да затвори сета още на сервис на норвежеца, но след това взе лесно подаването си за крайното 6:3.

 

Третият сет бе най-равностоен от всички, като до 5:5 всеки взимаше подаването си, а единственара възможност за пробив бе за Рууд още в третия гейм, от която той не се възползва. Последва обаче пробив на 0 за сърбина в изключително важен момент, след който той получи шанса да сервира за мача. Той поведе с 40:0 и макар да пропусна първата шампионска точка, при втората си осигури титлата.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини