С кого започват фаворитите в Уимбълдън



30-06-2023 14:29 | Tennis24.bg

Номер едно в световната ранглиста Карлос Алкарас нямаше добър жребий за започващото в понеделник Открито първенство на Великобритания. Испанецът ще срещна на старна френския ветеран Жереми Шарди, намиращ се на 534-та позиция в света. При успех му предстои още един двубой срещу французин. Победителят от Александър Мюлер и Артур Риндеркнеш. Интересното, е че точно Риндеркнеш създаде сериозни проблеми на световния №1 в първия кръг в Куинс, когато младокът загуби единствения си сет по пътя към трофея.

Първият поставен, когото Алкарас би могъл да срещне в трети кръг, е Николас Джари, но още на осминафиналите ще го очаква сериозно препятствие, тъй като сред възможните опции там са Александър Зверев и Алекс де Минор, който миналата седмица достигна до финала в Куинс и бе спрян именно от Карлитос. Холгер Руне и Франсис Тиафо пък изглеждат като двамата най-вероятни противници на Алкарас в четвъртфиналите. В тази част на схемата е и Григор Димитров, който както информирахме започва срещу квалификанта Шо Шимабакуро. 

 

 

Долната половина се оглавява от Новак Джокович, който се е прицелил в осма титла на "свещената трева" и общо 24-та от Шлема. Той стартира кампанията си с двубой срещу световния №67 Педро Качин. Впоследствие за сърбина предстои да се изправи срещу Джордън Томпсън или Брандън Накашима, като до този момент няма изигран мач срещу никого от двамата. В третия кръг рекордьорът по титли от Шлема може би ще се изправи с Томас Мартин Етчевери, като сред възможните опции е и Стан Вавринка, който намери място в същата 1/16-ина. Потенциални опоненти на Джокович в осминафиналите са поставеният под №14 Лоренцо Музети и бившият полуфиналист Хуберт Хуркач.

В последната четвъртина попаднаха още седмият поставен Андрей Рубльов и миналогодишният финалист Ник Кирьос, които биха могли да се изправят един срещу друг още в трети кръг. Австралиецът ще започне участието си с мач срещу получилия "уайлд кард" Давид Гофен, след което ще го очаква сблъсък с някого измежду Себастиан Баез и Томас Бариос Вера. Сред останалите възможности за опонент на Джокович в четвъртфиналната фаза са още Феликс Оже-Алиасим и Александър Бублик.

Третият поставен Даниил Медведев ще се завърне в Уимбълдън с двубой срещу участващия с "уайлд кард" Артър Фери, а във втори кръг ще срещне някого измежду Адриан Манарино и Александър Шевченко. Талон Грийкспор изглежда като най-вероятен съперник на руснака в третия етап, а в осминафиналите може да се изправи срещу Франсиско Серундоло или Томи Пол.

В тази четвъртина е и Стефанос Циципас, който стартира срещу Доминик Тийм, а победителят от тази среща ще се изправи срещу представител на домакините в лицето на двукратния шампион Анди Мъри или Раян Пенистън. По пътя на гърка към евентуален четвъртфинал срещу Медведев може да застанат още Бен Шелтън, Максим Креси, Себастиан Корда и Камерън Нори. Каспър Рууд и Яник Синер са най-високопоставените тенисисти в третата четвърт, като ще открият участието си съответно срещу Лоран Локоли и Хуан Мануел Серундоло.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини