Томова обърна световната №27 на Уимбълдън



Томова обърна световната №27 на Уимбълдън
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
05-07-2023 21:04 | Tennis24.bg

Виктория Томова започна с успех участието си на Уимбълдън 2023. Първата ни ракета при жените постигна обрат срещу американката Бернарда Пера за крайното 6:7(3), 6:3, 6:3 след 2:20 часа игра в среща, проточила се в рамките на два дни.

Томова изигра наистина солиден мач срещу 27-ата в световната ранглиста, за да поднесе една от изненадите на деня и да се класира за втория кръг. Това бе дебютната ѝ победа над преставителка на топ 30 и за трети път в кариерата си достигна до втория кръг на третия за годината турнир от Големия шлем.

Следващата съперничка на водещата ни тенисистка ще бъде представителката на домакините Кейти Боултър, №89 в ранглистата.
В първия сет Томова и Пера си размениха по два пробива, за да се стигне до тайбрек. В него американката дръпна с минипробив за 4:3, а после с още един го реши в своя полза.

Това обаче се случи вчера, а днес двубоят бе доигран. В сряда срещата се поднови от втория сет, а българката взе подоването на съперничката за 5:3, след което последва маратонски гейм, преди да изравни резултата.

В решителния сет Томова проби и затвърди на старта, но малко по-късно Пера навакса изоставането си. Българката обаче показа характер и взе още два сервис гейма на 27-ата поставена, за да подпечата победата си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини