Португалец спечели титлата на ITF турнира в София



09-07-2023 15:47 | Tennis24.bg

Португалецът Гонсало Оливейра спечели титлата на единично на международния турнир за мъже „K&D Cup" на ITF в София с награден фонд 15 хиляди долара.
 
Наградите на призьорите връчиха Стефан Цветков – президент на Българска федерация по тенис, Рангел Марков – вицепрезидент на БФТ, арх. Тихомир Казаков - управляващ партньор на SGI и Катерина Генова – Чергова - турнирен директор.

Поставеният под номер 1 в схемата Гонсало Оливейра победи във финала над Марвин Мьолер (Германия) с 6:3, 6:1. Двубоят продължи час и 22 минути.

Португалецът, 298-и в световната ранглиста, поведе с 4:1 в първия сет и удържа преднината си до края, а във втората част записа шест поредни гейма, за да стигне до категоричния успех.

При двойките в София с титлата триумфира шведският тандем Ерик Гревелиус и Адам Хейнонен, който на полуфиналите отстрани българите Симон Антони Иванов и Габриел Донев.

Международният турнир по тенис за мъже „K&D Cup", който е част от календара на Българска федерация по тенис, се организира за трета поредна година от фондация "Казаков & Доу" с домакинството на тенис клуб "Диана".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини