Росица Денчева с втора убедителна победа на Уимбълдън



10-07-2023 16:53 | Tennis24.bg

Росица Денчева продължава блестящото си представяне при девойките на Уимбълдън. Талантливата българката записа втора убедителна победа и се класира за осминафиналите. 

Денчева победи във втория кръг с 6:2, 6:3 Ела Милич от Словения. Срещата продължи 76 минути. Така Роси е загубила само шест гейма в първите си два мача. Вчера Денчева разгроми с 6:0, 6:1 в №14 в схемата Теодора Костович от Сърбия.

Българката изостана с 0:2 в началото на мача срещу Милич, но спечели следващите шест гейма за 6:2. Денчева дръпна с 5:2 във втория сет и затвори мача с 6:3.

По-късно днес Илиян Радулов и Адрияно Дженев ще играят в първия кръг в турнира на двойки. Поставените под №4 българи ще играят в първия кръг срещу Федерико Бондиоли и Федерико Чина от Италия.

Срещата Илиян Радулов от втория кръг на сингъл при юношите е утре. Българинът ще играе на 1/16-финалите срещу №38 в световната ранглиста за юноши Матич Крижник от Словения. До момента Радулов е спечелил и трите си мача срещу този противник. За последно Илиян победи Крижник с 6:2, 5:7, 7:6(5) във финала на турнира в Пловдив през месец май. През миналата година Радулов побеждава Киржник на два турнира в Сърбия. Вчера Илиян победи с 4:6, 7:6(4), 6:3 Пол Барбие Газьо от Франция.

Турнира на двойки при девойките започва утре. Там ще бъдем представени от три момичета. Росица Денчева ще играе в тандем с Аня Мърти от САЩ. Ива Иванова ще си партнира с Малвина Ровинска от Полша. Йоана Константинова ще играе задно с Теодора Костович от Сърбия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини