Радулов и Дженев отпаднаха на двойки при юношите на Уимбълдън



10-07-2023 23:02 | Tennis24.bg

Илиян Радулов и Адрияно Дженев загубиха драматично с шампионски тайбрек в първия кръг на двойки при юношите на Уимбълдън.

Българите отстъпиха с 4:6, 7:6(9), 9-11 от Федерико Бондиоли и Федерико Чина от Италия. Първия сет беше решен от един пробив в полза на италианците в деветия гейм. Втората част премина без пробиви и се стигна до тайбрек. В него нашите момчета спасиха два мачбола и спечелиха с 11:9 точки. Така срещата беше решена от шампионски тайбрек. Там за съжаление българите загубиха с 9-11 точки.

По-рано днес Росица Денчева се класира за осминафиналите на сингъл при девойките. Българката победи във втория кръг с 6:2, 6:3 Ела Милич от Словения. Така Роси е загубила само шест гейма в първите си два мача. Вчера Денчева разгроми с 6:0, 6:1 в №14 в схемата Теодора Костович от Сърбия. За място на четвъртфиналите Денчева ще играе срещу втората в схемата и втора в световната ранглиста Клърви Нгунуе от САЩ.

Срещата Илиян Радулов от втория кръг на сингъл при юношите е утре. Българинът ще играе на 1/16-финалите срещу №38 в световната ранглиста за юноши Матич Крижник от Словения. До момента Радулов е спечелил и трите си мача срещу този противник. За последно Илиян победи Крижник с 6:2, 5:7, 7:6(5) във финала на турнира в Пловдив през месец май. През миналата година Радулов побеждава Киржник на два турнира в Сърбия. Вчера Илиян победи с 4:6, 7:6(4), 6:3 Пол Барбие Газьо от Франция.

Турнира на двойки при девойките започва утре. Там ще бъдем представени от три българки. Росица Денчева ще играе в тандем с Аня Мърти от САЩ. Ива Иванова ще си партнира с Малвина Ровинска от Полша. Йоана Константинова ще играе задно с Теодора Костович от Сърбия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини