Новак Джокович е първият финалист



14-07-2023 18:32 | Tennis24.bg

Новак Джокович се класира за финала на Уимбълдън. Сърбинът записа успех в три сета над Яник Синер, в отделните части 6:3, 6:4, 7:6 (4) след 2:45 часа игра. За Джокович това е 34-та поредна победа в турнира, а в неделя ще излезе за 9-то участие на финал на Уимбълдън, като ще преследва 8-ма титла, колкото има и Роджър Федерер. 

Ако спечели надпреварата в Лондон, Джокович ще запише рекордна 24-та титла от Големия шлем. По-рано през годината сърбинът вече спечели Australian Open и „Ролан Гарос“. 

Вторият полуфинал в турнира е между Карлос Алкарас и Даниил Медведев. 

„Полуфиналът винаги е много напрегнат мач. Такъв беше случаят и днес – три много изравнени сета. Третият сет можеше да отиде при него (Синер), той имаше два сетбола, но пропусна добри възможности и аз успях да се върна. Без съмнение Яник е след лидерите на следващото поколение и един от най-добрите играчи в света“, коментира Джокович в интервюто на корта. 

„Искам да вярвам, че в момента играя най-добрия тенис в живота си. Ние сме част от индивидуален спорт, в който се опитваш да се поставиш в оптимално положение. На 36 години съм, но се чувствам добре на тази възраст. Мотивиран съм да продължа да играя. Обичам спорта от сърце. Благодарен съм, че имам възможността да играя“. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини