Андреев се класира за четвъртфиналите, Кузманов отпадна



27-07-2023 14:11 | Tennis24.bg

Адриан Андреев се класира за четвъртфиналите на турнира на клей от сериите "Чалънджър" в Цуг (Швейцария) с награден фонд с награден фонд от 145 хиляди евро. Българинът победи със 7:6(5), 1:6, 6:4 шестия поставен Аролд Майо (Франция).

Мачът беше довършен днес, след като вчера беше прекъснат заради дъжд в края на първия сет при 5:4 и подаване на българина. При доиграването днес Андреев поведе с 40:0 на сервис, но в последствие изпусна общо четири сетбола в гейма и допусна пробив. В последвалия тайбрек, обаче, Андреев реализира обрат от 3:5 точки и с четири поредни разигравания поведе в резултата.

Във втората част Майо спечели шест поредни гейма от 0:1 до 6:1 и изравни сетовете. Андреев успя да пробие за 4:3 в третия решителен сет и да спечели с 6:4.

За успеха си Адриан заработи 25 точки за световната ранглиста в която заема 210-ото място в момента. За място на полуфиналите Андреев ще играе срещу №1 в схемата и №80 в световната ранглиста Артюр Риндеркнех (Франция) или Стефано Травалия (Италия).

За съжаление Димитър Кузманов загуби във втория кръг от участващия с "уайлд кард" италианец Матео Гиганте с 4:6, 6:7(5).

Българинът, койте е миналогодишен полуфиналист в турнира, допусна ранно изоставане от 1:4, което се оказа решаващо за изхода на първия сет. Във втората част Мико стигна до тайбрек, след като навакса пасив от 3:5 гейма, но в него допусна обрат, след като поведе с 5:3 точки.

Кузманов заработи 11 точки за световната ранглиста, в която е 174-и в момента.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини