Григор, Пиронкова и Бербатов - лицата на българския спорт пред света



25-06-2011 03:14 | Николай Драгиев

За президента на Българската федерация по тенис Стефан Цветков, Григор Димитров, Цветана Пиронкова и Димитър Бербатов са основните лица на българския спорт по света.

"Срещу такъв квалитетен противник като Цонга Григор игра като с равен още от самото начало", коментира за "Стандарт" от кортовете на "Уимбълдън" Цветков.

Според него Григор е играл много правилно тактически и даже е водил играта през целия мач.

"Като цяло мога да кажа, че досега не съм гледал такъв мач на Гришо. На Цонга в решаващите моменти сервисът не му изневери и той успя да излезе от неприятни за него ситуации. Всички тук в Лондон сме единодушни, че от тази загуба Григор излиза победител, не само в очите на световните медии и тенис специалисти, а и като поука, като самочувствие, че може да играе наравно с топтенисисти. 

"Горд съм и като българин, и като председател на федерацията, че в лицето на Григор имаме такъв тенисист. След този мач той стана разпознаваем в целия спектър на тениса и въобще в световните медии.

"Според мен Гришо, Цвети и Бербатов са тримата спортисти, без да омаловажавам останалите, които като медийна разпознаваемост представят българския спорт не само на Острова. Оттук нататък, да е жив и здрав, му предстоят много успешни игри, а и за нас като хора от тениса и за цяла България също", допълни още Цветков.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини